11 Ekim 2011 Salı

Borsa Dersleri Ders 1 Borsa Nedir?

Borsa Nedir
                        Borsa Nedir?

      Para kazanmanın yollarını arayanlar için farklı yolardan bahsedeceğimizi ve bu konuda dersler yayınlayacağımızdan bahsetmiştik.Evet borsada şüphesiz riskli olmasına rağmen dünyanın en çok kazandıran sistemi.Hatta size 56 milyar dolarlık sertveti dünyanın en zengin üçüncü kişisi olmayı başaran kişinin bir borsa zengini olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

       Bir ders en baştan ve temelden başlamalıdır öyle değil mi? O zaman fazla hızlı olmak için kasmadan ve eğlenerek kısa sürede anlamak için baştan başlayalım.Borsadan para kazanmak isteyen biri ya da borsaya girmek isteyen biri herşeyden önce borsanın ne olduğunu bilmelidir sanırım ilk dersi bu olmalıdır öyle değil mi?

        Borsa Nedir ?

     Kısa, öz ve anlaşılır tanımlamak gerekirse (teknik terim kullanmak çoğu kişinin uzaklaşamasına neden olur kanısındayım) borsa bir takım değerli evraklarımızın (menkul kıymetlerin)  ticaretinin yapıldığı yerdir.
Borsa piyasaları kurumsaldır çünki kendisine özgü kuralları ve standartları vardır.
   
     Ama bu kadar ile kıstlamak yetersiz olur öünki borsalarda sadece bunlar satılmaz borsa başka tür amtiaların (ticari mal) ve anstürmanların satıldırğı bir yerdir.Örneğin döviz piyasaları için Forex ve malların satımı için emtia piyasaları  mevcuttur.

      Bizim borsamız ise yani İstanbul menkul kıymetler borsası (İMKB) hayatına 1986 yılında Karaköy-Tophanede başladı ve yaşantısını bugün istinyede sürdürmektedir.Giderek gelişen İMKB dünyanın sayılı borsaları  arasında yerini hızla alacağa benziyor.Borsa alanında çok büyük kazançlar sağlamak her geçen daha da mümkün hale geliyor bizim yeni fırsatlar doğuyor.Borsadan para kazanmak isteyn bir kişinin mutlaka iyi bir eğitimden geçmesi gerekir borsa eğitimi için göz atın.(tıkla-indir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder